Personalia

portret

Lees hier het artikel in het Haarlems Nieuwsblad van 26 oktober in het kader van deelname aan de Haarlem Kustlijn 2022

Josee Gouda (Velsen 1958)

Werkervaring: Ik ben meer dan 33 jaar werkzaam geweest in de Geestelijke Gezondheid Zorg in verschillende functies en heb op verschillende plekken binnen de GGZ gewerkt.
Binnen de GGZ ben ik geschoold als psychiatrisch verpleegkundige, sociotherapeut, creatief therapeut beeldend en drama even als cognitief therapeutisch werker.

In al die jaren bijgeschoold in:
Socio-drama (Joke Meiloo), Psycho-drama (Jaap van Luin), Kreatieve therapie en Gestalt  (Annet Brederode), Tweejarige intensieve training Expressieve therapie (centrum voor creatieve en expressieve therapie), Beeldcommunicatie volgens de hermeneutische psychotherapie (Trudy Maaskant), Lichaamstaal (Marijke Rutte Saris), Storymaking in education, therapy and bereavement. (Alida Gersie), Constructief verlies. (Alida Gersie), Cognitieve Gedragstherapie (In Geest), Terugspeeltheater (Henk Hoffman).

Aandachtsgebied hulpverlening: Rouw en PTSS.

Manier van werken:
Het eclectisch werken staat in mijn manier van werken centraal. Simpel gezegd we kijken samen welke werkwijze het meest effectief is en als het meest prettig en heilzaam wordt ervaren om een gesteld doel te bereiken. Waarbij het eigen verhaal in al zijn facetten centraal staat.

Nevenactiviteiten:
Samen met Thérèse Heijne ( 2010) en Els Schopman organisator van symposia: “Laven aan verhalen” en  “Pech en geluksvogels”.  Werken met verhalen binnen veranderingsprocessen. Zowel individueel als in groter verband.

Werkplaats Zomerlust: Kleinschalig centrum voor expressieve en ondersteunende therapie. Kunst exposities en broedplaats voor expressieve ideeën.       

Heden:
Nu werk ik alweer zo’n twaalf jaar als docent en trainer in het onderwijs binnen de  Hogeschool Leiden waarbij ik vooral de muzisch agogische vakken, omgaan met seksualiteit en intimiteit en de laatste jaren het traumasensitief onderwijs vorm geef naast individuele begeleiding. Daarnaast heb ik nog steeds een kleine praktijk.